Werkplekinrichting

Voor iedere werknemer de juiste werkplekinrichting.

Bij Omnino snappen we dat een goed ingerichte werkplek de productiviteit, efficiëntie en het comfort van jouw werknemers bevorderd. Of je nu op zoek bent naar kantoormeubilair, ICT-apparatuur, bekabelingsoplossingen of ergonomische accessoires, wij bieden maatwerkoplossingen die perfect aansluiten op de wensen en vereisten van jouw organisatie.

Het lijkt misschien onbelangrijk, maar het afstemmen van de bureaus en stoelen, genoeg opbergruimte voor de werknemers en toegang tot de juiste hulpmiddelen zijn echter van groot belang voor een efficiënte werkplek. Met een optimaal ingerichte werkplek zorg je voor een productieve én comfortabele werkomgeving voor iedere werknemer. Dit zorgt uiteraard voor een betere sfeer op de werkvloer en een hogere werk-output, maar ook helpt het gezondheidsklachten te verminderen. Kantoorpersoneel zit dagelijks gemiddeld 6 á 7 uur op zijn of haar werkplek. Dit komt neer op 130 uur per maand en maar liefst 1.560 uur per jaar! Hierbij kun je nagaan hoe belangrijk het is voor werknemers om gebruik te maken van een zowel comfortabele als ergonomisch correct ingerichte werkplek. Werk is belangrijk, maar de fysieke gesteldheid van de werknemers is ook van groot belang!

Waaruit bestaat een goed ingerichte werkplek?

Een goed ingerichte werkplek moet voldoen aan verschillende aspecten die bijdragen aan het comfort, de productiviteit en het welzijn van de medewerkers. Bij Omnino houden we rekening met de 4 belangrijkste aspecten waar iedere werkplek aan zou moeten voldoen.

Ergonomie.

Organisatie.

ICT-apparatuur.

Accessoires.

desks view image

Ergonomie.

Het is van groot belang om een goed ingerichte werkplek te hebben met ergonomische meubels, zodat medewerkers comfortabel kunnen werken, ook op de lange termijn. Ergonomische stoelen en bureaus dragen bij aan het voorkomen van fysieke klachten zoals bijvoorbeeld rugpijn en RSI door de lichaamshouding te verbeteren en de stress op de spieren te verminderen. Met de juiste afstelling van stoel, bureau en beeldscherm kunnen medewerkers comfortabeler en productiever werken, terwijl het risico op fysieke klachten wordt verkleind. Maar ook het aannemen van verschillende houdingen over de dag kan voor veel verbetering zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zit/sta bureau of een fietsstoel.

Organisatie.

Een goed georganiseerde werkplek draagt bij aan een efficiënte workflow en verhoogt de productiviteit. Als de werkplek netjes en georganiseerd is, kunnen medewerkers zich beter concentreren op hun taken en worden afleidingen tot een minimum beperkt. Voldoende opbergruimte voor documenten en kantoorbenodigdheden zorgt ervoor dat alles binnen handbereik is en er geen tijd verspild wordt aan het zoeken naar spullen. Een georganiseerde werkplek bevordert niet alleen de productiviteit, maar zorgt ook voor een prettige werkomgeving waar medewerkers zich goed voelen en optimaal kunnen presteren.

ICT-apparatuur.

Op elke werkplek is betrouwbare en goed functionerende ICT-apparatuur van groot belang. Denk hierbij aan krachtige desktopcomputers, verstelbare monitoren, draagbare laptops, docking stations, scanners en printers, labelprinters en tablets en smartphones. Het is van belang dat alle apparatuur in samenhang werkt, zodat iedere werknemer gemakkelijk overweg kan met ieder apparaat. Ook is een goed georganiseerde bekabeling essentieel voor een soepele werking binnen het netwerk. Van ethernetkabel en patchkasten tot connectoren en kabelgoten, wij zorgen voor de benodigde apparatuur en installatie om een veilige, betrouwbare en efficiënte verbinding tussen alle apparaten en systemen te garanderen.

Accessoires.

Accessoires zijn essentieel voor het creëren van een georganiseerde en efficiënte werkplek, of je nu thuis werkt of op kantoor bent. Monitorstandaarden, laptopstandaarden, draadloze opladers, draadloze toetsenborden en muizen, en verstelbare verlichting kunnen allemaal bijdragen aan een betere productiviteit en comfort tijdens het werken.

Bij ons is niks te gek.

Heb jij specifieke wensen voor de werkplekken van jouw werknemers? Aarzel niet om contact met ons op te nemen om de verschillende opties en mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw behoeften en doelen.

coffee gif

Geen gedoe, geen verplichtingen.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken voor jouw organisatie.