azure identity banner

Azure Identity

Microsoft Azure Identity is een dienst binnen het Azure-ecosysteem die helpt bij het beheren en beveiligen van gebruikersidentiteiten en toegangscontrole tot hun cloudbronnen en -applicaties. Met Azure Identity kunnen organisaties consistente en veilige identiteitsinfrastructuur opzetten voor hun digitale omgevingen, zowel in de cloud als on-premises.

Microsoft Identity is een onderdeel dat bijvoorbeeld benodigd is voor Microsoft Intune. De Mobile Device Manager van Microsoft. Voor het beheren van apparaten en identiteiten binnen een organisatie. Met Intune kunnen IT-beheerders apparaten op afstand configureren, beveiligen en bijwerken, terwijl Microsoft Identity (zoals Azure Active Directory) wordt gebruikt voor het beheren van gebruikersidentiteiten en toegangscontrole tot apps en bronnen. Samen bieden ze een geïntegreerde oplossing voor het beveiligen en beheren van zowel apparaten als gebruikersidentiteiten in een moderne IT-omgeving.

De belangrijkste kenmerken en mogelijkheden van Microsoft Azure Identity hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Single Sign-On (SSO): Met Azure Identity kunnen gebruikers één set referenties gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende cloudtoepassingen en bronnen, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en het aantal wachtwoorden dat gebruikers moeten onthouden wordt verminderd.
  • Identity Lifecycle Management: Organisaties kunnen het volledige levenscyclusbeheer van gebruikersidentiteiten automatiseren, inclusief het toevoegen, bijwerken en verwijderen van gebruikers, groepen en apparaten. Dit helpt bij het stroomlijnen van de administratie en het minimaliseren van menselijke fouten.
  • Multi-Factor Authentication (MFA): Azure Identity biedt robuuste MFA-functionaliteit om extra beveiligingslagen toe te voegen aan gebruikersaanmeldingen, waardoor de kans op ongeautoriseerde toegang tot gevoelige gegevens wordt verminderd.
  • Identity Protection: Door gebruik te maken van geavanceerde analyses en machine learning-algoritmen kan Azure Identity verdachte activiteiten en inbreuken op gebruikersaccounts identificeren en mitigeren, waardoor de beveiliging van de identiteitsinfrastructuur wordt versterkt.
  • Conditional Access Policies: Organisaties kunnen aanpasbare toegangsregels definiëren op basis van verschillende factoren, zoals gebruikersidentiteit, apparaatstatus en locatie, om de toegang tot bedrijfsmiddelen te controleren en te beveiligen.
  • Identity Federation: Azure Identity ondersteunt identity federation met externe identiteitsproviders, waaronder Active Directory Federation Services (AD FS), waardoor gebruikersnaam- en wachtwoordgegevens veilig kunnen worden gedeeld tussen verschillende vertrouwde systemen.
  • Azure Active Directory (AAD) Integratie: Azure Identity is nauw geïntegreerd met Azure Active Directory (AAD), waardoor organisaties kunnen profiteren van een naadloze en schaalbare oplossing voor het beheer van gebruikersidentiteiten in Azure-cloudomgevingen.

Kortom, Microsoft Azure Identity biedt een uitgebreid platform voor het beheren, beveiligen en beschermen van gebruikersidentiteiten en toegangscontrole in de cloud, waardoor organisaties kunnen profiteren van verbeterde beveiliging, efficiëntie en naleving van regelgeving.

Bij ons is niks te gek.

Een sterke IT-infrastructuur is de basis van iedere succesvolle organisatie. Bij Omnino begrijpen we hoe cruciaal het is om gebruik te maken van efficiënte werkprocessen, een veilige werkomgeving en een flexibele werkplek. Met onze expertise en toewijding zorgen we ervoor dat jouw IT-omgeving optimaal presteert, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is: de groei van jouw organisatie.

azure identity management

Verbeter de beveiliging en reageer in realtime op geavanceerde dreigingen.

3 stappen tot een efficiënte, veilige en flexibele IT-omgeving.

Is jouw organisatie toe aan goed gestructureerde en probleemloos werkende IT-omgeving? Zoek dan niet verder! Wij helpen je niet alleen met een advies op maat of een algemene oplossing. Bij ons wordt het proces vanaf inventarisatie tot en met implementatie volledig verzorgd. Zo kunnen jullie bezig blijven met belangrijke zaken binnen de organisatie en zorgen wij ervoor dat deze zaken in toekomst optimaler zullen verlopen door middel van een van één gestroomlijnde IT-omgeving.

Inventarisatie.

Hoe staat jouw organisatie er op dit moment voor op IT gebied? Waar willen jullie als organisatie naartoe? Welke knelpunten vinden plaats binnen de organisatie?

Oplossing(en) Op Maat.

Gebaseerd op de inventarisatie creëren wij één of meerdere oplossingen op maat die perfect aansluiten op de behoefte van jouw organisatie.

Implementatie & Optimalisatie.

We zorgen voor een vlekkeloze implementatie en optimalisatie van onze oplossingen, zodat iedere werknemer nu en in de toekomst als een expert te werk kan met de vernieuwde structuur.

Veelgestelde vragen.

  • Waarom kiezen voor Azure Identity?

    Azure Identity biedt een krachtig en geïntegreerd platform voor identiteitsbeheer dat organisaties helpt om veilige toegang tot hun resources te waarborgen. Met robuuste beveiligingsfuncties zoals multifactor authenticatie, single sign-on (SSO), en geautomatiseerde toegangscontrole, beschermt Azure Identity je organisatie tegen ongeautoriseerde toegang en cyberdreigingen. Azure Identity is schaalbaar en flexibel, waardoor het geschikt is voor zowel groeiende bedrijven als grote ondernemingen, en stelt organisaties in staat om zich te concentreren op hun kernactiviteiten zonder zich zorgen te maken over identiteitsbeheer.

  • Wat zijn de kosten van het inrichten van Azure Identity?

    De kosten voor het inrichten van Azure Identity kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van je bedrijf, het aantal gebruikers, en de specifieke beveiligings- en toegangsbeheerbehoeften die je hebt. Ook de gekozen serviceprovider en eventuele extra functionaliteiten, zoals geavanceerde monitoring en rapportage, kunnen van invloed zijn op de prijs. Voor een nauwkeurige prijsindicatie die is afgestemd op jouw specifieke behoeften en situatie, raden we aan om contact met ons op te nemen. We kunnen dan een offerte op maat maken die perfect aansluit bij de wensen en eisen van jouw organisatie.

  • Is Azure Identity alleen voor grote organisaties?

    Nee, Azure Identity is ontworpen om zowel kleine als grote organisaties te ondersteunen. Het platform is flexibel en schaalbaar, wat betekent dat het eenvoudig kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf, ongeacht de omvang. Of je nu een klein bedrijf bent dat net begint met identiteitsbeheer of een grote onderneming met complexe IT-vereisten, Azure Identity biedt een veilige en kosteneffectieve oplossing die met je mee kan groeien. Dit maakt het een ideale keuze voor bedrijven van elke grootte die hun identiteitsbeheer willen verbeteren.

  • Hoe helpt Azure Identity bij compliance en regelgeving?

    Azure Identity ondersteunt bedrijven bij het naleven van verschillende compliance- en regelgevingsvereisten door middel van ingebouwde beleidsregels en geavanceerde beveiligingsfuncties. Het platform biedt bijvoorbeeld uitgebreide logging en auditing, waarmee je toegang en activiteiten van gebruikers kunt monitoren en rapporten kunt genereren die voldoen aan de vereisten van regelgevende instanties. Bovendien helpt Azure Identity je om beleid af te dwingen voor gegevensbeveiliging en privacy, wat essentieel is voor het naleven van wet- en regelgeving zoals GDPR, HIPAA, en andere regionale of branche-specifieke voorschriften.

  • Kan Azure Identity worden geïntegreerd met bestaande systemen?

    Ja, Azure Identity kan worden geïntegreerd met bestaande systemen en applicaties binnen je organisatie. Het platform ondersteunt vele protocollen en standaarden, zoals OAuth, SAML en OpenID Connect, waardoor het eenvoudig is om verbinding te maken met zowel cloudgebaseerde als on-premise toepassingen. Of je nu gebruik maakt van Microsoft-applicaties of derde partijsoftware, Azure Identity biedt de flexibiliteit om je huidige IT-infrastructuur te behouden terwijl je toch profiteert van geavanceerd identiteitsbeheer. Dit zorgt voor een uniforme en veilige gebruikerservaring, ongeacht de gebruikte systemen.

coffee gif

Geen gedoe, geen verplichtingen.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken voor jouw organisatie.